Sinds juli 2018 moeten nieuwbouwwoningen verplicht gasloos worden gebouwd. Voor bestaande woningen – en dan met name huurwoningen – is dit een ander verhaal. Speciaal voor deze laatste categorie opent vandaag de ‘Stimuleringsregeling Aardgasvrije Huurwoningen’. Woningcorporaties, institutionele beleggers en particuliere verhuurders kunnen van deze regeling gebruikmaken om woningen op een warmtenet aan te sluiten. Aanvragen is ook mogelijk voor woningen die al op een warmtenet zijn aangesloten maar die nog gas gebruiken voor warm tapwater of een gasfornuis. Deze woningen moeten hierna 100% gasloos zijn.

 

Wat kan de SAH financieel voor mij betekenen?

Er is een totaalbudget van € 194,3 miljoen beschikbaar, waarvan € 10 miljoen is gereserveerd voor projecten kleiner dan € 25.000. Aanvragen kan tot 31 december 2023, zolang er nog budget is.

Per huurwoning kan je maximaal € 5.000 subsidie ontvangen. Dit bedrag is als volgt verdeeld:

  • De SAH vergoedt 40% van de aanpassingen in de woning (inpandige woningkosten). U kunt maximaal  € 1.200 per woning voor de inpandige woningkosten ontvangen. Dit is ook het maximale bedrag dat de SAH vergoedt voor huurwoningen die al op een warmtenet zijn aangesloten.
  • De SAH vergoedt 30% van de aansluitkosten van een woning op een warmtenet. U kunt maximaal € 3.800 per woning voor de aansluitkosten ontvangen.

 

Interesse in de SAH?

Ben je een particuliere verhuurder, institutionele belegger of woningcorporatie? Wil je investeren in gasloze woningen? Neem contact met ons op voor een persoonlijk subsidiegesprek. We helpen je graag verder.