08 februari 2021

WBSO ontvangen in 2020? Vergeet niet een WBSO-mededeling te doen!

2020 zit er al weer ruim een maand op. Jouw ondernemersblik is natuurlijk vol op 2021 gericht. Toch is het goed om nog even terug te kijken. Heb je in 2020 WBSO aangevraagd en gekregen? Dan heb je van RVO.nl een brief ontvangen dat je voor 1 april 2020 je ‘WBSO-mededeling’ moet doen. Hiermee sluit je je WBSO-cyclus van 2020 af. Wanneer je dit niet doet, riskeer je een boete.

 

Speur- en ontwikkelingsadministratie

Als het goed is, heb je gedurende 2020 de volgende zaken bijgehouden:

Op basis van deze gegevens moet je uiterlijk 31 maart 2021 melden hoeveel S&O-uren je in 2020 hebt gemaakt en hoeveel kosten en uitgaven er zijn geweest. Bij het melden kun je meteen de burgerservicenummers doorgeven van de medewerkers die in 2020 S&O-werkzaamheden hebben uitgevoerd. RVO.nl berekent hiermee het S&O-uurloon voor een eventuele aanvraag in 2022.

 

Innovencio en jouw WBSO-mededeling

Wil je optimaal WBSO-voordeel genieten? Dan is het van essentieel belang dat je deze mededeling op tijd doet. Een goede voorbereiding – en een zorgvuldige administratie – is daarbij het halve werk. Zie ook het blog van onze expert Kees Vernooij met 5 WBSO-tips en de blog over de aandachtspunten voor het doen van een WBSO-mededeling.

Ben je liever bezig met 2021 in plaats van terug te moeten kijken op wat is geweest? Geen probleem! Innovencio verzorgt de WBSO-mededeling voor al haar WBSO-klanten, ongeacht de mate van compliance. Je stuurt je uren- en projectadministratie, de administratie van uitgaven en kosten en de burgerservicenummers naar ons. Wij handelen het dan verder voor je af. Zelf mededeling doen kan uiteraard ook, maar wij nemen je deze klus graag uit handen.

Doe jij je WBSO-aanvragen nog zelf? Een WBSO-aanvraag succesvol indienen lijkt niet heel ingewikkeld, maar het optimale uit de WBSO halen is dat zeker wel. Wij zijn hier dagelijks mee bezig en we zetten onze expertise ook graag voor jouw bedrijf in. Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek.