31 maart 2021

Natuurlijk wil je als bedrijf bijdragen aan een schoner en duurzamer klimaat. Je scheidt (bedrijfs)afval, let op geluidsoverlast en luchtkwaliteit en je kiest waar mogelijk voor gerecyclede grondstoffen.
Maar hoe zit het met het energieverbruik van jouw fabriek of productieproces? Ook op dat gebied valt er – letterlijk – veel te winnen! Doet jouw bedrijf een grote investering om het eigen energieverbruik te reduceren? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de VEKI-regeling. Je investeert daarbij in bestaande energiebesparende technieken, waarmee je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook het klimaat een groot plezier doet.

 

Tot € 3 miljoen subsidie per project

De VEKI-regeling (Versnelde Klimaatinvestering in de Industrie) is speciaal bedoeld voor bedrijven die deze stap willen gaan zetten. Deze regeling is interessant voor projecten die voldoen aan de volgende criteria:

De daadwerkelijke subsidiepercentages verschillen per project:

 

Interesse in de VEKI-regeling?

De VEKI-regeling is vorig jaar geopend, maar er is nog budget. Wacht niet te lang!

Wil jij weten of een energie-investering in jouw bedrijfsvoering bij deze regeling past? Wil je sowieso investeren in energiereductie of op een andere manier vanuit je bedrijf bijdragen aan de klimaatdoelstellingen? Er zijn naast de VEKI-regeling nog diverse andere subsidies op dat gebied voor bedrijven.

Neem contact met ons op, dan kijken onze experts met jou mee naar een passende regeling.