Startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers zijn van groot belang voor de toekomst van onze economie en onze maatschappij. Helaas ondervinden ook deze bedrijven de gevolgen van de coronacrisis. Vaak hebben zij geen financiële buffer om een crisis te doorstaan. Om deze groep tijdens de coronacrisis te ondersteunen, heeft de overheid € 100 miljoen euro uitgetrokken voor de Corona-Overbruggingslening (COL). Bedrijven die voor de crisis financieel gezond waren én die op dit moment geen gebruikmaken van een bancair krediet, kunnen vanaf 29 april 2020 een aanvraag indienen bij de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s). Zij voeren deze regeling op verzoek van het kabinet uit.

 

Budget en voorwaarden

De leningen zullen variëren tussen de €50.000,- en €2 miljoen met een vaste rente van 3%. Bij bedragen boven de €250.000,- wordt er 25% cofinanciering verwacht van de aandeelhouders of andere investeerders. De aflossingsperiode bedraagt 3 jaar.
De ROM’s streven ernaar de beoordelingen van de aanvragen onder de €500.000,- af te handelen binnen vier tot negen werkdagen. Voor aanvragen boven de €500.000,- zijn maximaal drie werkweken nodig om tot een definitief besluit te komen. Meer informatie over criteria en aanvragen is te vinden op onze speciale pagina voor de Corona-Overbruggingslening en op de website van de ROM.

 

Interesse in de COL? Neem contact met ons op!

Ben jij een startup, scale-up of innovatieve mkb’er en wil jij van deze regeling gebruikmaken? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk subsidiegesprek. Wij helpen je graag verder.