Is jouw bedrijf gevestigd in Limburg of in het oosten van Gelderland of Noord-Brabant? Wil jij samen met een Duitse partner grensoverschrijdend werken aan innovatie op het gebied van energietransitie? Dan is het EnerPRO-project van INTERREG wellicht wat voor jou. Het EnerPRO-project is gericht op energiebesparende en CO2-arme technologische ontwikkelingen. Het legt de nadruk op technieken ten behoeve van zonne-energie en fotovoltaïsche elektriciteitssystemen, waterstof/brandstofcellen, opslagtechnologie, systeemintegratie en elektromobiliteit. EnerPRO heeft tot doel met de ontwikkelde productinnovaties de energiemix van de grensregio te verhogen. Daarnaast wil men hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan het bereiken van de klimaatdoelstellingen van Nederland en Nordrhein-Westfalen.

 

Subsidietraject en -bedragen

Het project bestaat uit een drietal fases, voorafgegaan door een oriënterend gesprek. Module 1 (met een maximum subsidiebedrag van € 2.500) biedt mkb’ers ruimte en subsidie voor conceptontwikkeling. Module 2 (maximale subsidiebedrag € 8.000) is bedoeld voor haalbaarheidsonderzoek. In module 3 (maximale subsidiebedrag € 60.000) werkt een bedrijf toe naar de concrete ontwikkeling van het nieuwe product. Het is de bedoeling om uiteindelijk 17 concrete nieuwe producten te laten ontwikkelen, waarvan minimaal 8 in de focusgebieden zonne-energie en fotovoltaïsche systemen. De begeleiding van het project ligt in handen van een Duits-Nederlands team van regiocoördinatoren.

 

Interesse in het EnerPRO-project?

Ben jij werkzaam in deze regio en heb je interesse in het EnerPRO-project? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk subsidiegesprek. We helpen je graag verder!