Hij werd al aangekondigd op Prinsjesdag: de BIK-regeling (Baangerelateerde Investeringskorting). Het moest een belangrijke regeling worden voor met name het mkb, om te blijven investeren in onze economie. Inmiddels zijn de voorwaarden verder duidelijk geworden. We zetten ze graag voor je op een rijtje.

 

Korting via de loonheffing

Een nieuwe machine, bedrijfswagen of computersysteem aanschaffen? Met de coronacrisis in het achterhoofd is dat wellicht niet het eerste waar je aan denkt. Veel ondernemers kiezen ervoor om tijdens de crisis geen (grote) investeringen te doen. Het kabinet wil private investeringen echter zoveel mogelijk doorgang laten vinden om de economie op stoom te houden.

Wie tussen 1 oktober 2020 en 31 december 2022 overgaat tot de aanschaf van een nieuw bedrijfsmiddel, kan daarom in aanmerking komen voor de BIK-regeling. De regeling biedt een voordeel van 3% van het investeringsbedrag door een korting op de loonheffing. Bij investeringen boven de € 5 miljoen is dit 2,44%. Je investering hoeft daarvoor niet per se duurzaam of innovatief te zijn. Wel kun je de deze regeling combineren met kortingen op het gebied van duurzaamheid zoals de Vamil, MIA en EIA of de KIA-regeling. Op onze regelingenpagina Baangerelateerde Investeringskorting lees je meer over de voorwaarden en mogelijkheden.

 

Interesse in de BIK-regeling?

Ben jij van plan binnenkort een nieuw bedrijfsmiddel aan te schaffen? Of overweeg je een geplande investering te vervroegen? We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek. Ook voor de BIK-regeling kun je op Innovencio rekenen!