Goed nieuws voor bedrijven in de industrie die willen verduurzamen. 1 september 2020 opent de ‘Versnelde klimaatinvestering industrie’ (VEKI-regeling) opnieuw, met een budget van € 28 miljoen. Nieuw is de verlengde looptijd. Aanvragers krijgen niet tot eind 2020, maar tot eind 2023 de tijd voor de realisatie van hun project. Dit geeft bedrijven meer tijd om hun investeringen te doen en operationeel te maken.

Wat houdt de Versnelde Klimaatinvestering Industrie in?

De VEKI-regeling heeft tot doel om de industrie sneller te laten investeren in CO2-besparende systemen, apparaten, technieken of de toepassing daarvan. Zo draagt de regeling bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. De werking van een systeem, apparaat, techniek of toepassing moet al wel minimaal drie keer in Nederland bewezen zijn.

De hoeveelheid subsidie die een aanvrager kan krijgen, hangt af van het soort project dat wordt ingediend. Zo kennen maatregelen rond energie-efficiëntie een subsidiepercentage van 30%. Recyclingprojecten kunnen 35% subsidie krijgen en voor milieuprojecten en overige CO2-reducerende maatregelen geldt 40%. Lokale infrastructuurprojecten kunnen zelfs op 50% rekenen. Middelgrote en kleine bedrijven krijgen respectievelijk 10 en 20 procentpunten extra.

Interesse in de Versnelde Klimaatinvestering Industrie?

Is je interesse gewekt? Maak een afspraak voor een persoonlijk subsidiegesprek. Wij kijken graag samen met jou of deze subsidie passend is en of er mogelijk nog andere regelingen interessant zijn voor jouw situatie.