MIT-subsidie: dé ideale start voor jouw subsidiestrategie

Heb jij een innovatief idee dat al jaren op de plank ligt? Heb je een plan voor een mooi product of project, maar twijfel je of het haalbaar is? Wil je het liefst dit jaar nog aan de slag met een geweldig project, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is de MIT-subsidie wellicht wat voor jou! Deze subsidie bestaat uit de MIT-haalbaarheid en de MIT-R&D Samenwerking. Samen vormen zij dé ideale start voor jouw subsidiestrategie.

 

Wat is de MIT-subsidie?

MIT staat voor Mkb-innovatiestimulering Topsectoren. Door middel van deze subsidie wil de overheid mkb’ers stimuleren die innoveren op het gebied van één van de negen topsectoren. Het gaat dus om ondernemers in de Agri & Food, Chemie, Creatieve Industrie, Energie, Life Sciences & Health, Logistiek, High Tech Systemen en Materialen, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Water.

 

Twee vliegen in één klap

De MIT-subsidie biedt ondernemers de unieke kans om in een kort tijdsbestek niet alleen de haalbaarheid van hun product of project te testen, maar dit daarna ook meteen verder door te ontwikkelen. Tijdens de haalbaarheidsfase doe je gedegen onderzoek naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van jouw plan. Je verdiept je in de literatuur over jouw idee, vraagt rapporten op of doet een concurrentie-analyse. Hierdoor leg je een goed fundament om op voort te borduren. Is jouw project haalbaar gebleken? Heb je een partner waarmee je het idee verder kunt gaan ontwikkelen? Met de basis die je tijdens de haalbaarheidsfase hebt gelegd, kun je meteen door voor de MIT-R&D Samenwerking.

 

7 april: D-day

De MIT-haalbaarheid opent op 7 april 2020 en sluit in september. Maar vergis je niet! Deze populaire regeling werkt volgens het principe ‘first come, first served’. Het komt voor dat het totale budget al op de dag van openstelling wordt overschreden.

Het is dus zaak om op tijd aan je aanvraag te beginnen én voor een gedegen documentatie te zorgen. Als subsidie-experts gaan wij dit traject graag met jou in. We helpen je met het duidelijk krijgen van de sterke en zwakke kanten van jouw idee. Op basis hiervan schrijven wij je aanvraag en dienen die op tijd voor je in. Ook kijken we samen met jou naar mogelijke andere subsidies zoals de WBSO. Wij geloven in een duurzame relatie met onze klanten, waarin we voor en met jou op zoek blijven gaan naar nieuwe mogelijkheden.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk subsidiegesprek!