Mkb’ers die samen met partners uit hun keten werken aan een circulair product, dienst, proces of businessmodel kunnen binnenkort subsidie aanvragen voor begeleiding van het proces. Deze regeling ‘Circulaire Ketenprojecten’ opent 9 april as. Het is tot 8 oktober mogelijk subsidie aan te vragen.

 

Samenwerken binnen de keten

Het vinden van circulaire oplossingen in een keten gaat meestal niet vanzelf. Wanneer jij als bedrijf wilt verduurzamen, dan zul je daarvoor de samenwerking met andere partners uit jouw keten aan moeten gaan. Daarvoor is kennis en vertrouwen tussen de diverse partijen nodig. Door een ervaren procesbegeleider in te zetten, vergroot je de kans op slagen. De subsidie voor het inzetten van deze begeleiding bedraagt 50% van de subsidiabele kosten van de ondernemer (eigen kosten en de kosten van de inhuur van de procesbegeleider). Binnen het samenwerkingsverband is er per mkb-ondernemer een bedrag van maximaal € 20.000 beschikbaar.

 

Aan de slag

Wil jij jouw keten duurzamer maken? Wil je een samenwerkingsverband aangaan met partners in jouw keten en kun je daarbij hulp gebruiken? Dan is de subsidie Circulaire Ketenprojecten wellicht wat voor jou. Neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek.