Wijzigen je R&D-plannen vanwege de coronacrisis, maar heb je al wel een S&O-verklaring ontvangen voor je WBSO van 2020? Dan kun je mogelijk de looptijd van je huidige aanvraag inkorten en een nieuwe WBSO-aanvraag indienen. Het inkorten van de aanvraagperiode was al mogelijk wanneer je als ondernemer nog geen S&O-verklaring had ontvangen. Nu kan dit dus tijdelijk ook wanneer deze verklaring al wel afgegeven is. Op deze manier hoopt de overheid ondernemers te steunen die op korte termijn S&O-projecten willen starten om de coronacrisis te bestrijden.
De eerstvolgende periode om WBSO aan te vragen voor nieuwe of gewijzigde R&D-plannen is mei 2020. Wil je meteen van deze versoepeling gebruikmaken? Dien je aanvraag dan uiterlijk 30 april in!

 

Voorwaarden inkorten aanvraag

Om van deze tijdelijke mogelijkheid gebruik te maken, gelden de volgende voorwaarden:

  • De looptijd van je eerder ingediende aanvragen én je nieuwe aanvraag is minimaal drie maanden.
  • Je kunt de aanvraag alleen starten in de maand die volgt op de indiendatum (voor mei 2020 is dat dus uiterlijk 30 april). Met terugwerkende kracht indienen kan niet.
  • De versoepeling van de voorwaarden geldt van 24 april t/m 30 september. Had je een jaaraanvraag gedaan voor de WBSO en wil je je aanvraag wel wijzigen? Dan kun je tot en met 30 september een nieuwe aanvraag indienen met nieuwe of gewijzigde projecten. RVO kort dan de al afgegeven S&O-verklaring voor je in.

 

Wij helpen je graag met je gewijzigde R&D-plannen

Wil je gebruikmaken van de mogelijkheid om je aanvraagperiode in te korten en je WBSO-aanvraag opnieuw in te dienen? Dan is het zaak hier snel werk van te maken. Zeker wanneer je al in mei van start wilt gaan.

We helpen je graag met je nieuwe of gewijzigde WBSO-aanvraag. Neem vandaag nog contact met ons op.