15 februari 2021

Verduurzaming van je keten: dat is een flinke uitdaging voor een ondernemer alleen. Door samen te werken met partners uit dezelfde keten, kun je meer bereiken. Speciaal voor mkb’ers die dit willen oppakken, komt binnenkort weer subsidie beschikbaar. Wil jij met andere partijen uit dezelfde keten een circulair product, proces, dienst of businessplan ontwikkelen ? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de regeling ‘Circulaire Ketenprojecten’. Je kunt vanaf 1 april as t/m 30 september subsidie aanvragen.

 

Samenwerken binnen de keten

Als ketenpartners ontwikkel je gezamenlijk een product, proces, dienst of businessmodel. Het is de bedoeling dat je dit kort na afloop van het project op de markt kunt brengen of toepassen. Door jullie  innovatie vermindert het gebruik van grondstoffen en de CO2-uitstoot.

Het samenwerken is niet alleen een middel, maar ook een doel van deze regeling. Na afloop van het project moeten daarom minstens drie partners blijven samenwerken. Ook verplicht RVO de partners tot het inhuren van een procesbegeleider.

 

Financiële mogelijkheden binnen Circulaire Ketenprojecten

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten van u als ondernemer. Het gaat hier om uw eigen kosten en de kosten die nodig zijn voor het inhuren van een procesbegeleider. Binnen het samenwerkingsverband is er per mkb-ondernemer een bedrag van maximaal € 20.000 beschikbaar.

 

Aan de slag

Wil jij jouw keten duurzamer maken? Ben je samen met partners op zoek naar subsidie? Dan is de subsidie Circulaire Ketenprojecten wellicht wat voor jou. Neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek. Heb je een goed projectidee maar ben je nog zoekende naar projectpartners? Ook dan kunnen wij je wellicht verder helpen.