Ondernemers in het mkb die aan energiebesparing willen doen, vissen nu nog vaak achter het net wanneer zij subsidie aanvragen. Ze gebruiken vaak te veel energie om in aanmerking te komen voor regelingen voor particulieren en te weinig voor regelingen voor het bedrijfsleven. Subsidie aanvragen voor energiebesparende investeringen moet makkelijker voor het mkb. De regering trekt daar komend jaar € 100 miljoen voor uit.

Een subsidieregeling voor kleine ondernemers

De vier regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben een wijzigingsvoorstel ingediend bij de behandeling van de begroting Economische Zaken voor komend jaar. Met de 100 miljoen euro die vrij wordt gemaakt, moet een subsidieregeling worden opgetuigd waarvan vooral kleine ondernemers kunnen profiteren. Deze regeling komt op het goede moment: sinds dit jaar moeten alle ondernemers verplicht rapporteren welke energiebesparende maatregelen ze nemen. Daarnaast hebben ze een wettelijke plicht om groene investeringen te doen die binnen vijf jaar zijn terug te verdienen.
Het is nog niet duidelijk hoe de regeling er uit komt te zien. Het is wel de bedoeling van de regeringspartijen dat ondernemers er al vanaf volgend jaar gebruik van kunnen maken.

Energiebesparende investeringen? Innovencio werkt!

Ben jij als mkb’er ook bezig met energiebesparende investeringen? Wil je weten of je voor subsidie in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk subsidiegesprek.