Het aanvragen van een Eurostars subsidie kan tot en met 28 februari 2019

Bent u mkb-ondernemer en van plan om samen te werken met internationale partners? Dan is het Eurostars programma mogelijk interessant voor u!

Eurostars stimuleert innovatie met samenwerking over landsgrenzen heen. Het doel van de regeling is om Europese mkb’s te versterken in hun concurrentiepositie. Ook aan ondernemen en innoveren zijn risico’s verboden en individuele bedrijven kunnen de risico’s beperken door hun krachten te bundelen. Een subsidie kan daarbij net het laatste duwtje in de rug betekenen.

Welke projecten komen in aanmerking?

De projecten die in aanmerking komen, werken met name aan de Technology Readiness Levels 3-6. Dit betekent dat met een Eurostars project een proof-of-concept uitgewerkt kan worden naar een werkend product dat in een relevante omgeving gedemonstreerd wordt. Met name samenwerking tussen mkb’s wordt gestimuleerd, maar een belangrijke pijler binnen het programma is ook het opdoen en delen van kennis. Grote bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen kunnen dus ook deelnemen aan een project.

Innovencio kan u begeleiden bij het opzetten en uitwerken van een project. Het aanvragen van de subsidie bestaat uit meerdere stappen, waarbij het belangrijk is om alle stappen tijdig en volledig uit te voeren. Wij zullen tijdens het hele proces de deadlines bewaken en vragen tijdig de benodigde gegevens bij u op. Zo mist u geen deadline en worden documenten op de juiste wijze ingediend. We hebben dit bijvoorbeeld gedaan voor Leapfrog, ook te vinden in ons portfolio.

Wilt u meer weten over de regeling of wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met onze Eurostars-expert Henk van Rossum via 0418-841885. De huidige openstelling sluit op 28 februari, hoe eerder u begint met de aanvraag hoe beter!