Bedrijven in Gelderland die willen investeren in verduurzaming van productielocaties, kunnen hiervoor vanaf 3 augustus subsidie aanvragen. De verduurzaming moet dan wel slim, schoon en emissiearm zijn én je moet je opgedane kennis delen met de mkb-sector. De regeling ‘Verduurzamen van productielocaties’ is bedoeld voor productiebedrijven binnen de sector Agrofood, Bouw, Consumenten of de Maakindustrie.

 

Beschikbaar budget voor verduurzaming van productielocaties

Voor deze subsidieregeling is in 2020 een totaalbedrag van € 800.000 beschikbaar. De verwachting is dat dat bedrag nog voor de sluitingsdatum van de regeling verdubbelt naar € 1,6 miljoen. Daarnaast komt er specifiek voor de regio Stedendriehoek waarschijnlijk nog € 800.000 extra.

Het betreft een regeling volgens het tenderprincipe. Dat betekent dat projecten worden beoordeeld aan de hand van de wijze waarop er verduurzaamd gaat worden. Het belang van een kwalitatief sterke aanvraag is daarom groot. Je hebt tot 30 september 2020 de tijd om een aanvraag in te dienen.

 

Interesse in de regeling Verduurzamen van productielocaties?

Valt jouw bedrijf binnen de doelgroep en heb je interesse in deze regeling? Wil je graag dat jouw aanvraag door een expert word opgesteld en ingediend? Neem contact met ons op voor een persoonlijk subsidiegesprek.