Interreg Vlaanderen-Nederland start binnenkort met een vernieuwde variant van CrossRoads2: CrossRoads2 Sustainable Energy. Via deze subsidieregeling wordt € 6,8 miljoen geïnvesteerd in samenwerkingsprojecten van innovatieve mkb’ers en kmo’ers in de Vlaams-Nederlandse Grensregio. De focus ligt ditmaal op de thema’s energie en klimaat. CrossRoads2 Sustainable Energy is het derde project op rij in de succesvolle CrossRoads-serie.

 

Focus op de thema’s energie en klimaat

De regeling CrossRoads2 Sustainable Energy is bedoeld voor innovatieve samenwerkingsverbanden met tenminste één mkb uit Zuid-Nederland (Zeeland, Limburg, Noord-Brabant) en tenminste één kmo uit Vlaanderen. Vanwege de focus op energie en klimaat moeten innovatieprojecten hun doelstelling richten op duurzame energie, energie-efficiëntie, hernieuwbare energie of CO2 -reductie en -afvang.

Heb jij een goede business case en valt je project binnen de Technology Readiness Level (TRL) 5 (prototype ontwikkeling) tot en met 8 (demonstratie)? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor deze regeling. Per project kun je maximaal € 150.000 subsidie ontvangen tegen een maximaal subsidiepercentage van 50%.

 

Interesse in subsidie via CrossRoads2 Sustainable Energy?

Op dit moment is de datum en de invulling van de eerste call nog niet bekend. Zodra we meer informatie hebben, zullen we dat op onze website delen. Heb je al wel interesse in subsidie via CrossRoads2 Sustainable Energy? Neem dan vast contact op en plan een persoonlijk adviesgesprek met ons in. We hebben ruim ervaring in het indienen van aanvragen op het gebied van klimaat en energie en helpen ook jouw project graag verder.