Natuurlijk wil je als bedrijf bijdragen aan een schoner en duurzamer klimaat. Je scheidt (bedrijfs)afval, let op geluidsoverlast en luchtkwaliteit en je kiest waar mogelijk voor gerecyclede grondstoffen.
Maar hoe zit het met het energieverbruik van jouw fabriek of productieproces? Ook op dat gebied valt er – letterlijk – veel te winnen! Doet jouw bedrijf een grote investering om het eigen energieverbruik te reduceren? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de VEKI-regeling. Je investeert daarbij in bestaande energiebesparende technieken, waarmee je niet alleen je eigen portemonnee, maar ook het klimaat een groot plezier doet.

 

Tot € 3 miljoen subsidie per project

De VEKI-regeling (Versnelde Klimaatinvestering in de Industrie) is speciaal bedoeld voor bedrijven die deze stap willen gaan zetten. Deze regeling is interessant voor projecten die voldoen aan de volgende criteria:

  • De geplande investering heeft (zonder subsidie) een terugverdientijd van meer dan 5 jaar.
  • Het project is uiterlijk december 2023 afgerond.
  • Het betreft een omvangrijk project: per aanvraag moet er voor minimaal €125.000 subsidie aangevraagd worden en kan er tot €3 miljoen subsidie verleend worden.

De daadwerkelijke subsidiepercentages verschillen per project:

  • energie-efficiëntie: 30%;
  • recyclingproject: 35%;
  • lokale infrastructuur: 50%;
  • milieuproject/overige CO2-besparing: 40%;
  • 10 procentpunt extra voor middelgrote ondernemingen en 20 procentpunt voor kleine ondernemingen.

 

Interesse in de VEKI-regeling?

Je kunt vanaf 1 september een aanvraag voor de VEKI-regeling indienen. Deze call blijft tot eind 2021 open.

Wil jij weten of een energie-investering in jouw bedrijfsvoering bij deze regeling past? Wil je sowieso investeren in energiereductie of op een andere manier vanuit je bedrijf bijdragen aan de klimaatdoelstellingen? Er zijn naast de VEKI-regeling nog diverse andere subsidies op dat gebied voor bedrijven.

Neem contact met ons op, dan kijken onze experts met jou mee naar een passende regeling.