Goed nieuws voor Zeeuwse ondernemers. De provincie Zeeland zet in op een sterke economie, om te kunnen concurreren met andere regio’s. Het Rijk, Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten hebben daarom de subsidieregeling ‘Zeeland in stroomversnelling’ in het leven geroepen. Deze regeling wil innovatie en samenwerking in de sterke economische sectoren van de provincie Zeeland stimuleren.

 

Samenwerking tussen partijen

De subsidieregeling ‘Zeeland in stroomversnelling’ is bedoeld voor consortia (minimaal drie partijen, waaronder een onderneming en een kennispartner) die werkzaam zijn binnen één van de Zeeuwse sectoren (havens en logistiek, industrie en maintenance, water en energie, vrijetijdseconomie, zorg, agrofood & seafood). Het aanvragen kan t/m vrijdag 8 januari 17.00 uur, een haalbaarheidsstudie kan het hele jaar door aangevraagd worden.

 

Welke projecten krijgen subsidie?

De provincie zoekt projecten die bijdragen aan het versterken van de economische structuur in Zeeland en die perspectief bieden op verdere ontwikkelingen binnen het cluster. Door het aanjagen van projecten stimuleert deze regeling innovatie in de sterke economische sectoren, wordt kennis gebundeld en wordt samenwerking tussen sectoren bevorderd.

Subsidie is er zowel voor haalbaarheidsstudies (50% van de totale kosten; minimaal €10.000 en maximaal €50.000) als demonstratieprojecten (40% van de totale kosten; maximaal €200.000).

 

Interesse in ‘Zeeland in stroomversnelling’?

Heb je interesse in de regeling ‘Zeeland in stroomversnelling’? Wij kijken graag samen of jouw project passend is. Ook wanneer je nog op zoek bent naar een samenwerkingspartner kun je bij ons terecht. Neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek.