13 oktober 2020

De dagen worden weer korter (en natter) en langzaam kruipen we naar het einde van 2020. Dit is dé tijd voor bedrijven om hun strategie en hun plannen voor 2021 onder de loep te nemen. Het is ook het ideale moment om de strategie voor de WBSO-aanvragen te bepalen. Daar is immers veel winst te behalen! Onze WBSO-expert Kees geeft je alvast 5 tips. Doe er je voordeel mee!

WBSO, iets voor jou?

De WBSO is het grootste stimuleringsinstrument van Nederland op het gebied van innovatie. De regeling is er voor een technisch nieuw product, een fysiek productieproces of programmatuur die binnen jouw bedrijf wordt ontwikkeld. Je hebt direct fiscaal voordeel als er WBSO wordt toegekend: je bedrijf hoeft minder (tot 50%) loonheffing af te staan.
Juist tijdens de coronacrisis is het belangrijk om te blijven innoveren. Om dit te stimuleren heeft de overheid twee tarieven tijdelijk verhoogd. Het tarief in de eerste schijf is van 32% naar 40% gestegen en voor starters geldt zelfs een tarief van 50% ten opzichte van de 40% van vorig jaar.

Een goede strategie is het halve werk

1 januari 2021 lijkt nog ver weg. Toch is het goed om nu al over de strategie en de bijbehorende WBSO-aanvraag na te denken. Een goede voorbereiding daarbij zorgt ervoor dat de aanvraag soepel verloopt en dat je het maximale uit de WBSO kan halen. Hiervoor hebben we een aantal tips op een rijtje gezet:

 

WBSO aanvragen?

Wanneer je bovenstaande tips goed uitvoert, dan ben je al op de helft. De andere helft is de aanvraag. In een volgend blog zal ik daarbij graag toelichten waar een goede aanvraag aan moet voldoen. Wanneer je beide processen (voorbereiding en aanvraag) goed hebt doorlopen, dan heb je het hele proces op een slimme en efficiënte manier ingericht waarbij je het maximale uit de WBSO haalt.

Heb je hulp nodig met het plannen van je strategie, of met de aanvraag zelf? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op voor een gratis subsidiescan.