Innovencio is het subsidiebureau voor uw subsidie-aanvraag

Subsidiekeuzewijzer

Subsidie keuzewijzer

Er zijn veel verschillende subsidieregelingen, aangeboden door verschillende instanties. Onder andere in de volgende categorieën vragen wij subsidies aan voor onze klanten. We doen echter nog veel meer. Heb je vragen over een subsidie die hier niet tussen staat? Neem contact op!

Weet je al naar welke regeling je op zoek bent? Neem dan hier een kijkje.

Duurzaamheid

De stap naar een energiezuinig en milieuvriendelijk alternatief is soms groot. Om hierin ondersteuning te bieden zijn er verschillende subsidies beschikbaar. Klik hieronder voor een overzicht van subsidieregelingen per subthema.

Innovatief ondernemen

Subsidie is een duwtje in de rug om een innovatief idee daadwerkelijk te realiseren. Het voorziet in de benodigde financiële ondersteuning en betekent ook erkenning van uw project. Klik hieronder voor een overzicht van subsidieregelingen per subthema.

Internationaal

Naast nationale en regionale subsidiemogelijkheden, zijn er ook vele opties voor ontwikkeling, samenwerking en investeringen in het buitenland. Zo heeft de Europese Commissie een overkoepelend programma om onderzoek en innovatie te stimuleren (“Horizon 2020”), dat een groot aantal subsidieregelingen bevat. Klik hieronder voor een overzicht van subsidieregelingen per subthema.

  • EIC Accelerator: Horizon 2020 programma speciaal voor het mkb, gericht op commercialisatie (TRL 6-8). Voorheen heette deze regeling het SME Instrument Phase 2.
  • DHI
  • Dutch Good Growth Fund Technische Assistentie (DGGF TA)
  • CrossRoads2 Sustainable Energy
  • GIST
  • LIFE: Een subsidieregeling die gericht is op innovaties die bijdragen aan het oplossen van een natuur-, milieu- of klimaatprobleem. Zowel particuliere (non-)commerciële organisaties als overheidsinstanties komen in aanmerking voor LIFE-subsidie. Tot 60% van de projectkosten kan gesubsidieerd worden, met een maximaal subsidiebedrag van €12 miljoen. LIFE is daardoor uitermate geschikt voor grote projecten!

Wat doen wij voor jou?

bekijk onze aanpak

Idee 1

TWNKLS EN CINOPTICS

TWNKLS uit Rotterdam en Cinoptics uit Maastricht hebben het idee opgevat om hard- en software voor een eyewear oplossing te ontwikkelen voor veiligheidsmedewerkers en de politie waarmee ze in hun dagelijkse werkzaamheden kunnen worden ondersteund door video-, voice- en beeldverbinding en gezichtsherkenning. Dit idee krijgt subsidie vanuit de MIT en de WBSO.

Ook ontwikkelde TWNKLS een virtual reality meetsysteem om trappen te meten voor een trapliftfabrikant met behulp van de WBSO.

00047 (0-00-06-14)

Idee 2

Ioniqa

Ioniqa had het idee om PET-afval om te zetten naar een hoogwaardige ruwe grondstof. Met de ontwikkeling kan PET weer gebruikt worden als grondstof voor nieuwe plastic toepassignen en kan het zo oneindig gerecycled worden. Dit idee kwam in aanmerking voor TSE.

Bekijk Ioniqa in ons portfolio!

Idee 3

Avular

Avular heeft als idee om drones in te zetten voor veel uiteenlopende toepassingen. Veiligheid en navigatie zijn onderwerpen waar bijvoorbeeld veel ontwikkeling voor nodig is. Dit idee komt in aanmerking voor MIT, OPZuid en WBSO.

Bekijk Avular in ons portfolio!

Idee 4

EUROFIBERS EN LIFT-TEX®

Eurofibers uit Maastricht en Lift-Tex® Industrie uit Tolbert hebben het idee opgevat om samen sterke hijsstroppen te ontwikkelen voor extra zware toepassingen in de offshore industrie op basis van de Dyneema vezel. Deze hijsstroppen moeten zwaardere lasten kunnen hijsen dan de zwaarste staalkabels. Dit idee krijgt subsidie vanuit de MIT en de WBSO.

DNV breakload tests (11)

Idee 5

Herder

Herder uit Middelburg heeft het idee om een high tech, zelf rijdende machine voor de landbewerking te ontwikkelen. In de eerste versie wordt deze speciaal voor berm- en slootonderhoud ontworpen en getest. Dit idee komt in aanmerking voor OPZuid en WBSO.

4_gamma_new_02

Meer weten en/of vragen? Bel 0418 – 841 885 of

Neem contact op!