De 5 meest gestelde vragen over wat te doen ná het indienen van de MIT R&D-samenwerkingssubsidieaanvraag
12 september 2019
Mooi! Je hebt de aanvraag voor de MIT R&D-samenwerkingssubsidie ingediend. Je handen jeuken om aan de slag te gaan. Maar wat kun je er eigenlijk direct al aan doen? Mag je starten met het project? En als je er al aan werkt, wat betekent dit dan voor je projectadministratie? In dit blog krijg je de antwoorden op de vijf meest gestelde vragen van onze klanten over wat te doen ná het indienen van de aanvraag voor de MIT R&D-samenwerkingssubsidie. Doe er je voordeel mee.
Vraag 1 – Wanneer mag ik starten met mijn project?
Je mag starten op de startdatum van het project zoals opgenomen in de subsidieaanvraag. Houd er rekening mee dat alles wat je doet tot op het moment van de positieve beschikking voor eigen risico en rekening is. Als je project onverhoopt wordt afgewezen, dan ontvang je géén subsidie over je voorwerk.
Vraag 2 – Hoe ga ik om met wijzigingen in mijn begroting?
Je bent verplicht om grote wijzigingen in je begroting te melden. Per subsidieloket is het moment van melden anders. Zo dien je bijvoorbeeld bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland wijzigingen te melden op het moment dat de subsidiabele kosten in een kalenderjaar of mijlpaalperiode meer dan 25% afwijken. Wil je zeker weten wat voor jouw subsidieproject geldt? Neem dan contact met ons op.
Vraag 3 – Wat als er iets verandert in de projectduur?
Verwacht je dat je je project niet kunt afronden binnen de ingediende projectduur? Dien dan een wijzigingsverzoek in bij je subsidieloket en vraag om uitstel. Doe dit wijzigingsverzoek altijd tijdens de looptijd van het project. En weet dat het uitgangspunt van de looptijd van een MIT R&D-samenwerkingsproject maximaal 24 maanden is.
Vraag 4 – Wat als ik (een gedeelte van de) beschreven projectactiviteiten niet kan uitvoeren?
Je bent verplicht om elke verandering in projectactiviteiten te melden bij je subsidieloket. En let op, dit geldt ook als je de opgegeven activiteiten slechts gedeeltelijk gaat uitvoeren. Het niet of gedeeltelijke uitvoeren van de projectactiviteiten heeft tevens consequenties voor de afgegeven beschikking. Het kan zelfs een reden zijn tot intrekking van de toekenning van de subsidie. Ben je niet zeker van jouw mogelijkheden en consequenties? Neem dan gerust contact met ons op.
Vraag 5 – Moet ik altijd een accountantsverklaring overhandigen?
Wanneer je subsidie meer dan € 125.000 bedraagt, ben je verplicht om een accountsverklaring op te laten stellen. Deze overhandig je dan aan het einde van het project. Bij lagere subsidies ben je dit niet verplicht.
Staat jouw vraag hier niet tussen? Of wil je zeker weten of een bepaalde situatie op jouw project van toepassing is? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via projectbeheer@innovencio.nl of 06-24774842. Ik kijk graag met je mee.
Daisy Wanningen
Consultant & Compliance Officer
daisy@innovencio.nl
06-24774842