03 juli 2023

Investeer je als ondernemer en/ of eindgebruiker in innovaties op het gebied van bijvoorbeeld de productie van waterstof, transport en opslag of vernieuwend gebruik van waterstof en duurzaam opgewekte elektronen? Vraag dan vanaf 3 juli 2023 subsidie aan uit het deelprogramma ‘Waterstof en groene chemie’ van de regeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+).

Waterstof en groene chemie

Bij het opwekken van elektriciteit hangt steeds meer af van het weer, denk aan zonne- en windenergie. In combinatie met elektriciteit is waterstof ook een belangrijke energiedrager en grondstof voor een duurzaam energiesysteem. Dat systeem moet veilig, schoon, betaalbaar èn goed te gebruiken zijn. De regeling DEI+ Waterstof en groene chemie moedigt je aan om innovaties te ontwikkelen voor hernieuwbare (duurzame) waterstof en hernieuwbare waterstofdragers.

GroenvermogenNL

Het budget van de DEI+ Waterstof en groene chemie komt van GroenvermogenNL: het investeringsprogramma voor het groene vermogen voor de Nederlandse economie en maatschappij. Het totale budget voor deze subsidieregeling bedraagt 40 miljoen euro.

DEI+ Waterstof en groene chemie is aan te vragen tussen 3 juli 2023 en 25 juni 2024. Voor de regeling geldt ‘first come, first serve’.

Voor wie?

Met dit thema van de subsidieregeling DEI+ vraag je subsidie aan voor de ontwikkeling van één of meer innovatieve producten en diensten die helpen bij:

• de productie van waterstof via waterelektrolyse;
• stimuleren van energieopslag en conversie van hernieuwbaar opgewekte energie;
• transport en opslag van waterstof(dragers);
• vernieuwend gebruik van waterstof(dragers) en duurzaam opgewekte elektronen (‘groene elektronen’) voor duurzame chemische processen en producten in de industrie (‘groene chemie’).

Daarnaast moet je project passen binnen de voorwaarden van de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+).

Meer weten?

Wil je meer weten over de DEI+ Waterstof en groene chemie? Of ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor deze subsidieregeling? Neem dan contact met ons op.