21 november 2016

Ger Schnackers nieuwe collega Innovencio

Innovencio verwelkomt Ger Schnackers als nieuwe collega in Zaltbommel. Ger heeft jarenlange ervaring in enerzijds het stimuleren van ontwikkeling en innovatie en anderzijds het uitbrengen en beoordelen van subsidieadvies. Tot zijn pensionering deze maand werkte Ger als business developer bij LIOF in Limburg. Vanaf december zal hij zijn netwerk, kennis en kunde inzetten voor Innovencio.

Gers jarenlange loopbaan heeft altijd in het teken van innoveren en ontwikkelen gestaan. Als promovendus aan de Technische Hogeschool Aken bedacht hij vanuit een puur wetenschappelijke interesse zelf nieuwe chemische producten en processen die al experimenterend tot realisatie kwamen. Na zijn studie werd hij hoofd laboratorium en later plantmanager, waarbij hij voor een aantal bedrijven behoeften uit de markt wist te vertalen naar vele nieuwe, innovatieve producten, processen en toepassingen.

Na 11 jaar bedrijfservaring maakte Ger de overstap naar LIOF, de Limburgse Ontwikkelingsmaatschappij. Als projectleider Innovatie en Ontwikkeling gaf hij voor het mkb vorm en inhoud aan innovatiestimulering. Vanuit dit aandachtsgebied stond hij mede aan de wieg van intussen alom bekende innovatiestimuleringsregelingen. In 1996 bedacht hij de Innovatie- en Kennisvoucher die bedrijven aanzet tot innovatie. Inmiddels is dit sensibiliseringsinstrument door binnen- en buitenland breed ingezet.

De afgelopen 25 jaar heeft Ger honderden bedrijven in praktisch alle sectoren en branches gestimuleerd, geadviseerd en ondersteund bij het opstellen van projectplannen en subsidieaanvragen. De laatste twee jaar heeft Ger als business developer vanuit LIOF een verdere verdiepingsslag aan innovatiestimulering toegevoegd. Hij heeft innovatie gecompleteerd door Nederlandse bedrijven te adviseren bij het naar de markt brengen van hun innovaties.

Ook na zijn actieve loopbaan spart Ger nog graag met ondernemers over nieuwe producten, diensten, toepassingen én hun marktkansen. Zijn technische achtergrond is hierbij absoluut een pré. Als het idee van de ondernemer voldoende perspectief biedt, zoekt hij niet alleen het meest passende subsidieloket maar draagt hij ook zorg voor het opstellen en indienen van een kansrijke subsidieaanvraag. Innovencio is vanwege deze ruimschootse ervaring verheugd dat Ger zijn jarenlange kennis en kunde zal inzetten als sparringpartner voor onze consultants en klanten.