04 januari 2022

Ben je landbouwer en wil je je bedrijf verduurzamen? Of wil je samen een idee uitwerken voor een duurzaam verdienmodel voor de landbouwsector? Dan kun je vanuit het Economisch Herstelfonds (EHF) misschien de subsidie ‘Investeren in/Samenwerken aan groen-economisch herstel’ krijgen. Landbouwers tot 41 jaar kunnen zelfs een extra percentage subsidie krijgen (75% i.p.v. 60%).

Samenwerken en verduurzamen

De subsidie is gericht op samenwerkingsverbanden en het duurzamer én economisch sterker maken van de agrarische sector. Met een subsidie met betrekking tot investeren (budget € 35,5 miljoen) of samenwerken (budget € 15 miljoen) wil de overheid jou helpen je landbouwbedrijf te versterken na de uitbraak van het COVID-19 virus. Deze subsidie is opengesteld van 20 december 2021 tot en met 14 februari 2022.

Groen-economisch herstel aanvragen

De volgende branches kunnen subsidie aanvragen:

Kies je voor een subsidie met betrekking tot investeren? Dan kun je gebruik maken van de volgende categorieën:

Werk je liever aan een duurzame samenwerking? Dan moet jouw project in één van de volgende categorieën passen:

Interesse in deze subsidie?

Is je interesse in deze subsidie groen-economisch herstel van het EHF gewekt? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wanneer deze subsidie niet passend is, gaan we samen op zoek naar andere mogelijkheden. Ben je geïnspireerd geraakt door deze subsidie en wil je meer informatie over het agrarisch verduurzamen? Bekijk dan onze vlog over innovatie in de landbouw.