22 september 2021

Ben jij als ondernemer van plan dit jaar nog een innovatief project te starten? Dan kun je daar wellicht nog subsidie via de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) voor aanvragen. De WBSO is het grootste stimuleringsinstrument van Nederland op het gebied van innovatie. Alle bedrijven in elke sector mogen deze korting op de loonheffingen voor hun R&D-kosten aanvragen. Om voor WBSO-subsidie in aanmerking te komen, moet je een aanvraag indienen waarbij je een korte toelichting geeft op de ontwikkelingen van het project. Deze ontwikkelingen moeten technisch nieuw zijn voor jou als aanvrager. Dit wordt getoetst aan de hand van zogenaamde technische knelpunten. In 2021 waren de percentages voor WBSO tijdelijk extra gunstig vanwege Covid-19. Als je vóór 1 oktober nog aanvraagt, pik je daar nog een graantje van mee!

 

De deadline van WBSO-subsidie voor 2021

De laatste mogelijkheid om een WBSO-aanvraag voor 2021 in te dienen verloopt op 30 september. Wil je nog in 2021 van de WBSO gebruik maken? Dan is het van belang snel te handelen. Voor wie meer tijd nodig heeft, bestaat de mogelijkheid tot het indienen van een vormvrij verzoek. Hiermee krijg je circa twee weken uitstel.

 

Haal alles uit de WBSO met een expert

Of je nu voor het eerst WBSO-subsidie aanvraagt, of dat je dit al vaker hebt gedaan: wij werpen graag een professionele blik op jouw innovatieve project. We bekijken of het project geschikt is voor de WBSO én of dit nog haalbaar is voor 30 september. Met de ervaring van onze experts weet je zeker dat je alles uit de WBSO haalt. Daarnaast wijzen we je graag op mogelijke andere passende subsidies. Voor hulp of advies kun je contact opnemen met ons kantoor of een van de onze consultants bij Innovencio.