17 april 2019

Kun je ook € 350.000 subsidie gebruiken voor jouw gezamenlijke R&D project? Is je doel om een innovatief product, productieproces of dienst te ontwikkelen en op de markt te brengen? Wil je ook onderdeel worden van onze ruime reeks succesvolle aanvragen? Je wordt graag begeleid door onze MIT expert: Thomas van Uden 06 27 33 43 51. Of lees hieronder verder over deze regeling.

Wat houdt MIT R&D-samenwerkingsproject in?

MIT staat voor mkb-innovatiestimulering Topsectoren. Het R&D-samenwerkingsproject is een project door samenwerkingsverband van ten minste twee mkb-ondernemingen gericht op industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling dat bijdraagt aan de vernieuwing van producten, processen of diensten, of leidt tot wezenlijke nieuwe toepassing van bestaande producten, processen of diensten. Vanwege het beperkte budget en de vaak krappe aanvraagtermijn, ligt de focus sterk op kwaliteit.

Voorbeelden van een succesvol project

Twee mkb-ondernemingen willen samenwerken om een nieuw innovatief product op de markt te brengen. De projectactiviteiten zijn onder andere het opstellen van een plan van eisen, ontwikkelen van het prototype, het uitvoeren van testen in een operationele omgeving. Deze activiteiten vallen dan ook onder de definitie van experimentele ontwikkeling en kunnen opgenomen worden in de begroting. Activiteiten zoals certificering, octrooien, marketing en verkoopkosten vallen hier niet onder.

Wat zijn de vereisten?

R&D samenwerking: 11 juni 2019 9.00 uur tot 10 september 2019 17.00 uur.

Voor dit instrument wordt het tendermechanisme toegepast. Alle aanvragen die binnen de tenderperiode volledig en juist zijn ingediend en die voldoen aan de regelingtechnische vereisten, worden kwalitatief beoordeeld door een externe, onafhankelijke adviescommissie.

Waarom Innovencio?

Een onsuccesvolle aanvraag kost veel tijd en energie. Wil je niet meer deze onzekerheid? Wil je versneld jouw bedrijf opbouwen? Jij krijgt de beste begeleiding en de hoogste kans op een succesvolle aanvraag. Gyromotics en Leapfrog zijn een goed voorbeeld hiervan en hebben in 2017 met hun project ‘3D printen: een stap vooruit!’ de eerste plaats van de MIT Zuid-Holland ranking behaald. Wij zijn trots te hebben bijgedragen door het schrijven van de succesvolle subsidieaanvraag.

Wil je meer weten?

Bekijk de pagina over de MIT-R&D-samenwerking of neem contact op met onze MIT expert: Thomas van Uden 06 27 33 43 51 op!