25 juni 2019

Vrijdag 28 juni 2019 staat een interview met Dr. Rob Heine op mijn programma.

Rob Heine is recent gepromoveerd aan de Technische Universiteit Eindhoven op het onderwerp “gesubsidieerd innoveren voor het MKB”. Hij heeft hiervoor naar de OPZuid-regeling gekeken en gaat daarbij in op de gevolgen voor het innovatieproces bij bedrijven.

Door gesprekken met MKB ondernemers heeft hij een goed inzicht gekregen op de effecten van subsidies op innovatie in het MKB. Blijf je als ondernemer voldoende flexibel in je project als je subsidie krijgt? Welke impact hebben de regels voor bedrijven? Wat betekent het dat je de planning en de begroting al zo gedetailleerd moet aanleveren?

Een van zijn aanbevelingen is dat er een klimaat van meer vertrouwen en minder regeldrift zou moeten komen bij de subsidieverstrekker, mij uit het hart gegrepen.

Ik heb er ongelofelijk veel zin om Rob meer vragen te kunnen stellen over zijn bevindingen. Ik raad iedereen aan die werkt op het snijvlak van innovatie en subsidies, ofwel vanuit de overheid, vanuit de adviserende kant of anderszins zijn proefschrift “Visitors in a strange land” te lezen en deze aanbevelingen ter harte te nemen. Binnenkort meer hierover….

Liesbeth Kraaijveld

Directeur