04 maart 2021

Na een eerste, succesvolle ronde in 2020 gaat de MOOI (Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie) binnenkort opnieuw open. Ditmaal betreft het een extra ronde met één thema: Systeemoplossingen grootschalige opwekking hernieuwbare elektriciteit (MOOI-SIGOHE).

 

Systeemoplossingen grootschalige opwekking hernieuwbare elektriciteit

Wat houdt deze extra ronde in? Het gaat bij deze openstelling specifiek om systeemoplossingen om het grootschalig opwekken van hernieuwbare (duurzame) elektriciteit goed in te passen. We hebben een flexibel energiesysteem nodig dat grotere hoeveelheden hernieuwbare elektriciteit aan kan. Door met partijen uit de hele keten samen te werken, vergroot je de kans op een succes. De regeling vereist dan ook dat de innovatie in een sectoroverschrijdend samenwerkingsverband wordt ontwikkeld. De partijen richten zich in ieder geval op het opwekken van elektriciteit en daarnaast op tenminste één van de volgende drie schakels:

 

Wanneer kun je aanvragen?

Samenwerkingsverbanden hebben tot 4 mei de tijd om een vooraanmelding van hun project in te dienen. De definitieve aanvraag moet uiterlijk 7 september 2021 binnen zijn. Er is in totaal  € 13 miljoen beschikbaar voor de MOOI-SIGOHE. Een commissie beoordeelt de projecten op alle criteria. Projecten die hierop het hoogste scoren, komen in aanmerking voor subsidie.

 

Interesse? Maak gebruik van onze ervaring!

Heb je interesse in deze regeling? Onze experts hebben ervaring met het schrijven van een succesvolle MOOI-aanvraag. We kijken graag samen met jou en je samenwerkingspartners of jullie project voor de MOOI in aanmerking zou kunnen komen. Neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek.