06 oktober 2020

Startups zijn van groot belang voor Nederland: zij zetten ons land op de kaart met hun nieuwe producten en diensten. Maar om daadwerkelijk van start te kunnen gaan en door te kunnen groeien, is kapitaal en kennis nodig. Vanaf nu kunnen startups daarom een beroep doen op € 67,5 miljoen aan durfkapitaal dat is verdeeld over zes nieuwe investeringsfondsen. Maar liefst € 32 miljoen daarvan is afkomstig van de meest recente tender van de Seed Capital-regeling van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

 

De zes nieuwe investeringsfondsen op een rijtje

De volgende investeringsfondsen zijn op dit moment beschikbaar ter ondersteuning van startups:

 

In het voetlicht: Seed Capital

Met de Seed Capital regeling ondersteunt de overheid innovatieve ondernemingen op technologisch en creatief gebied bij het verkrijgen van risicokapitaal. Geïnteresseerde investeerders kunnen van 1 oktober tot en met 31 oktober 2020 een aanvraag indienen voor het opzetten van een investeringsfonds. Starters kunnen terecht bij een groot aantal fondsen binnen de volgende sectoren:

 

Heb jij een startup? Welkom bij Innovencio!

Ben je als startup op zoek naar financiering voor jouw innovatieve of duurzame project? Dan kom je naast de diverse fondsen mogelijk ook in aanmerking voor subsidie. Bekijk de subsidie keuzewijzer op onze website voor meer informatie. Of neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek. Onze Experts in Subsidies staan voor je klaar!