18 oktober 2023

Nieuwe aanvragen tot 300.000 euro binnen de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU) worden vanaf nu afgewezen. Het beschikbare budget voor subsidieaanvragen tot 300.000 euro is inmiddels namelijk met het dubbele overschreden.

Het beschikbare budget voor de MDIEU in de eerste categorie, tot 300.000 euro, bedroeg 7,5 miljoen euro. De binnen gekomen aanvragen zorgden voor een dusdanige overschrijding van het vrijgemaakte bedrag, dat is besloten het oorspronkelijke plafond te verhogen naar 17 miljoen euro. In totaal gaat Uitvoering van Beleid maximaal 103 aanvragen behandelen.

MDIEU vanaf 300.000 euro

In de tweede categorie, aanvragen vanaf 300.000 euro, kan nog wel een beroep worden gedaan op de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden. Subsidie aanvragen voor duurzame inzetbaarheid kan tot en met 30 november. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

De projectperiode voor het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van werknemers mag uiterlijk tot 31 december 2025 lopen.

Volgend jaar, in april 2024 en in september 2024, kunnen bedrijven opnieuw subsidie aanvragen in beide categorieën.

Over de regeling

Binnen een bedrijf zijn medewerkers een onmisbare factor. Zij dragen hun steentje bij aan de groei en het succes van je bedrijf. Het valt op de huidige arbeidsmarkt echter niet mee om de juiste medewerkers te vinden èn te houden. Als mensen binnen je bedrijf gezond en gemotiveerd aan het werk zijn, is de kans groter dat zij bij je bedrijf willen blijven werken èn dat zij op een gezonde manier door kunnen blijven werken tot aan hun pensioen. Ook is het van grote waarde dat je personeelsbeleid en de interne werk- en leercultuur goed geregeld is. Dat kost tijd, geld en energie. Om bedrijven, organisaties en sectoren hierbij te ondersteunen, heeft de overheid dit jaar de (tijdelijke) Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU) in het leven geroepen. Het doel van de MDIEU-regeling is het faciliteren van maatwerkafspraken betreffende duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden binnen sectoren en arbeidsorganisaties.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU) of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.