09 juni 2021

Veel subsidies zijn gericht op innovatieve ondernemers. Maar ook voor partijen in de publieke sector en het hoger onderwijs is subsidie beschikbaar. Begin juni opende de regeling RAAK-publiek (Regionale Actie en Aandacht voor Kennisinnnovatie). Deze regeling is speciaal voor praktijkgericht onderzoek door hogescholen samen met publieke instellingen. Gezamenlijk komen ze tot kennis en innovaties die bijdragen aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken.

 

Hoe werkt RAAK-publiek?

Bij RAAK-publiek staat onderzoek naar een vraag uit de publieke sector centraal. Hogescholen en minimaal twee publieke partijen gaan samen op zoek naar praktische toepasbare oplossingen voor dit vraagstuk. Deze oplossing kan de vorm hebben van een prototype, een nieuwe werkwijze of een ander toepasbaar resultaat. Daarnaast moet het onderzoek een aantoonbare bijdrage leveren aan vernieuwing van het hoger onderwijs. Niet alleen de innovatie is dus van belang, maar ook het opdoen en delen van nieuwe kennis.

 

Subsidiebedrag en aanvraagperiode

Per aanvraag is er maximaal € 300.000 beschikbaar. 50% van de totale projectkosten moeten door de onderzoekspartners gedragen worden. Dit kan in geld, maar ook in natura. De maximale projectkosten zijn dus € 600.000. Aanvragen kan t/m 4 november 2021.

 

Interesse in RAAK-publiek?

Heb jij interesse in de regeling RAAK-publiek? Neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek. Wij helpen jou en je projectpartners graag verder.