05 februari 2018

Stimulans voor agrofood innovaties met nieuwe subsidieregeling LimburgAgrofood

Goed nieuws voor Limburgse ondernemers in de agrofoodsector; begin deze maand is er een nieuw subsidieprogramma opengesteld. Met het LimburgAgrofood programma worden mkb-ondernemers in Limburg ondersteund die zich bezighouden met ontwikkelingen op het gebied van agrofood. Denk hierbij aan projecten op het gebied van future farming en veilige en gezonde voeding. Voor zowel het uitvoeren van technische en economische haalbaarheid als voor daadwerkelijke innovatieve (product)ontwikkeling is subsidie beschikbaar.

Drie subsidie-instrumenten voor vergaren externe kennis, samenwerking met kennisinstellingen en innovatieve ontwikkelingen

Het LimburgAgrofood programma bestaat uit drie instrumenten met subsidies voor adviesprojecten, kennistrajecten en voor innovatieprojecten.

Voor adviesprojecten kan subsidie aangevraagd worden voor de inhuur van externe deskundigheid. Hiermee kan bijvoorbeeld de technische of economische haalbaarheid van een voorgenomen ontwikkeling onderzocht worden, toepassingsmogelijkheden van nieuwe technologieën onderzocht worden of een nieuw business model ontwikkeld worden. Het subsidiepercentage bedraagt 50% van de subsidiabele kosten met een maximaal bedrag van € 10.000.

Bij kennistrajecten is het doel om mkb-bedrijven in de agrofoodsector te verbinden met wo- en hbo-kennisinstellingen in Limburg. Wederzijdse contacten, samenwerking en kennisuitwisseling moeten hieruit voortkomen. Bij een kennistraject gaan experts en studenten een specifiek vraagstuk van het mkb-bedrijf beantwoorden, met concrete nieuwe oplossingen en strategieën als resultaat. Het subsidiepercentage bedraagt 75% van de trajectkosten van maximaal € 10.000.

Met de Innovatieproject subsidie is voor mkb-ondernemers die een innovatief fysiek product of een innovatieve dienst gekoppeld aan een fysiek product ontwikkelen en realiseren. Kosten zoals interne personeelskosten, materiaalkosten en kosten van derden worden met deze regeling gesubsidieerd. Het project moet een bijdrage leveren aan een structurele versterking van het concurrentievermogen van de onderneming. Het subsidiepercentage is 35% van de totale subsidiabele projectkosten met een maximaal bedrag van € 50.000.

Meer weten over de LimburgAgrofood of gerelateerde subsidies?

Bent u een mkb-ondernemer gevestigd in Limburg en bent u actief in de agrofoodsector? Neem dan gerust contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden voor subsidies te bespreken.