13 april 2021

Speciaal voor het investeren in kwetsbare woongebieden opent 3 mei de regeling ‘Specifieke uitkering herstructurering volkshuisvesting’. Dit ‘Volkshuisvestingsfonds’ is open voor alle gemeenten. Door middel van subsidie kan een gemeente investeren in de woonkwaliteit, de leefomgeving en de duurzaamheid in kwetsbare woongebieden. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken stelt € 450.000.000 beschikbaar voor deze regeling. Het Volkshuisvestingsfonds is open van 3 mei 2021 09:00 uur tot en met 17 mei 2021 09:00 uur.

 

Voor wie is het Volkhuisvestingsfonds?

In principe kunnen alle gemeentes aanspraak maken op een uitkering uit het Volkshuisvestingsfonds. Het ministerie geeft wel voorrang aan gebieden waar de leefbaarheid het sterkst onder druk staat krijgen prioriteit. Dit zijn bijvoorbeeld de 16 stedelijke vernieuwingsgebieden en 13 grens- en krimpregio’s (anticipeergebieden).

 

Welke activiteiten vallen onder dit fonds?

Met behulp van dit fonds kan een gemeente bestaande woningen in kwetsbare woongebieden aanpakken. Hierdoor verbetert de woonkwaliteit in deze gebieden.

Gemeentes kunnen een bijdrage krijgen voor:

Daarnaast kunnen zij een bijdrage aanvragen voor activiteiten die zij uitvoeren in combinatie met de herstructureringsactiviteiten, namelijk:

Maximaal 10% van de gevraagde bijdrage mag naar noodzakelijke projectkosten van de gemeente gaan.

 

Interesse in het Volkshuisvestingsfonds?

Wil je meer weten over deze regeling? Wij nemen de aanvraag graag voor onze rekening. Let op: de openstelling is van 3 t/m 17 mei. Tijdig in actie komen is dus noodzakelijk.
Neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek.