“Wij zijn bij Innovencio terecht gekomen na een voorlichting over subsidieregelingen waar Liesbeth sprak. De WBSO deden we altijd al, maar er bleken veel meer subsidiemogelijkheden te zijn waarop we aanspraak konden maken. Inmiddels hebben we samen tweemaal een aanvraag voor OPZuid en eenmaal voor MIT ingediend. Het scoringspercentage is perfect: 100 procent.”

“Een subsidie is een katalysator voor innovatie. Zonder subsidie zouden we ook innoveren, maar dan is onze investering hoger en duurt het eenvoudigweg langer. Een subsidie geeft daarnaast ook erkenning voor wat je doet. Als je een aanvraag toegekend krijgt, krijg je eigenlijk ook de boodschap: ‘we waarderen de inspanningen, jullie zijn heel goed bezig’. Dat motiveert enorm.”

“Een flinke papierwinkel brengen subsidies met zich mee. Elke aanvraag is veel werk, terwijl dat niet onze dagelijkse bezigheid is. Innovencio voegt hier echt waarde toe. Niet alleen voorafgaand aan de aanvraag, maar ook wanneer die is toegekend. Innovencio heeft overzicht, kent de partijen en weet welke documenten op welke manier aangeleverd moeten worden.”

Kathleen Metz