Aanvrager

UV Smart is in 2017 begonnen als startup in de medische industrie. Het bedrijf specialiseert zich in het desinfecteren van medische apparatuur zonder gebruik te maken van chemicaliën of vloeistoffen. Momenteel richt UV Smart zich op apparatuur voor het desinfecteren van (kanaalloze) endoscopen, echokoppen en point-of-care apparatuur.
Mede-aanvragers van dit project zijn:

  • 2M Engineering Limited
  • Muller-Design

Project

Project: SaniStation

Daan Hoek en zijn collega’s bij UV Smart hebben hun apparaat vanaf de grond af zelf bedacht en gebouwd. Ze zagen een groeiende behoefte aan snelle en efficiënte desinfectiemethodes voor de zorg, met name voor zorgapparatuur op zakformaat. Samen ontwikkelden zij een methode met UV-licht, waarbij een klein apparaat in 25 seconden gedesinfecteerd kan worden. Om het product succesvol naar de markt te brengen, is een MIT-R&D-samenwerkingsproject aangevraagd samen met 2M Engineering en Muller-Design. “Innovencio weet welke subsidies kansrijk voor ons zijn en welke niet.”

Rol van Innovencio

‘Innovencio weet welke subsidies kansrijk voor ons zijn en welke niet’, aldus Daan Hoek. ‘Innovencio weet wat er speelt in subsidielandschap. Ze hebben partners die ze aan elkaar kunnen koppelen. Ook voor de compliance & voortgang van het project kunnen we bij hen terecht. Zij helpen ons met rapportages en documenten die moeten worden aangeleverd. De samenwerking bevalt ons erg goed: binnenkort gaan we een nieuw traject met Innovencio in.

Vanuit Innovencio nam Bart van Bussel een deel van de begeleiding bij deze aanvraag voor zijn rekening. ‘UV Smart is een jong en enthousiast bedrijf dat wij konden helpen door hen aan een andere klant te koppelen. We hadden korte lijntjes met elkaar. We hebben veel aan elkaar voorgelegd en gespard om tot de crux te komen. Samen zijn we de competitie aangegaan met andere aanvragers in de regio. Wij weten hoe je scoort bij een beoordelaar en hoe je aansluit bij de regeling. Daar krijg je de mooiste aanvragen van!’

Resultaat

Het maximale bedrag voor deze subsidie is aangevraagd en toegekend. UV Smart hoopt hun product voor point-of-care apparatuur – de D25 – begin 2020 op de markt te brengen. Het bedrijf kan op steun rekenen van een verschillende ziekenhuizen. Deze dragen graag bij aan het project door testruimte te bieden. Meer weten over een MIT-R&D-samenwerkingsproject? Neem contact op met onze specialist Thomas van Uden.

UV Smart