21 maart 2024

Als innovatief bedrijf zoek je altijd naar manieren om jouw innovatie te financieren. Naast projectgerichte subsidie kan dit ook via fiscale regelingen van de Belastingdienst.  Zo bestaat de loonheffingskorting WBSO (Wet Bevordering van Speur- en Ontwikkelingswerk) en is er nog een andere fiscale korting speciaal voor innovatieve ondernemers: de Innovatiebox. Door onze recente strategische samenwerking met Alfa Accountants en Adviseurs hebben wij nog meer expertise in huis hoe je deze interessante regeling kunt aanvragen en toepassen.

Wat is de Innovatiebox?

Veel innovatieve ondernemers zijn al bekend met de loonheffingskorting via de WBSO. Ieder bedrijf in elke sector mag deze korting voor de ontwikkeling van een technisch nieuw product, een fysiek productieproces of programmatuur aanvragen. Ook als je product, proces of programma nog niet op de markt is gebracht.

Ben je als onderneming al daadwerkelijk aan het verkopen en maak je winst met jouw innovatie of verwacht je binnen één jaar winst te gaan maken? Dan kan de Innovatiebox voor jou interessant zijn.

Via de Innovatiebox krijg je een fikse korting op je vennootschapsbelasting over de winst die uit je innovatie voortkomt. Je betaalt nl. niet 25,8% vennootschapsbelasting, maar 9%, een vermindering van zo’n 60%!

Voor wie is de Innovatiebox?

Is jouw antwoord 4x ja? Dan kan de Innovatiebox voor jou gunstig zijn!

Het aanvragen van de Innovatiebox levert je een hoop voordeel op, maar kost ook de nodige tijd. Het aanvragen, verkrijgen, toepassen en behouden van de innovatiebox is specialistisch werk. Om deze reden heeft onze partner Alfa Consultants ervoor gekozen om een expert-team op te richten op het gebied van de innovatiebox. Op deze manier kunnen ze de kwaliteit leveren die vereist is om een innovatiebox-traject optimaal te doorlopen en succesvol af te ronden. Onze partner Alfa Consultants heeft hiermee veel ervaring, dus is jouw aanvraag daar in goede handen!

Om ook bedrijven met lagere innovatieve winsten te laten profiteren van de innovatiebox is de laagdrempelige forfaitaire toepassing van de regeling ingevoerd. De berekening van het innovatiebox-voordeel is dan op basis van een forfait in plaats van de werkelijke cijfers. Dan profiteer je toch van het belastingvoordeel zonder grote administratieve lasten.

Interesse in de Innovatiebox?

Denk jij in aanmerking te komen voor de Innovatiebox of wil je meer weten over de voorwaarden? Mail kees@innovencio.nl. Hij brengt je graag in contact met onze Innovatiebox experts van Alfa Consultants.