14 mei 2021

Zie jij in afval geen probleem, maar een kans om nieuwe (grond)stoffen of producten te maken? En ontwikkel je nieuwe technologie om daarmee aan de slag te gaan? Na een korte afwezigheid kun je weer een aanvraag doen voor de subsidie DEI+ Circulaire Economie. Grotere projecten konden al terecht bij de ‘gewone’ DEI+, maar voor ondernemers met kleinere projecten (tot € 3 miljoen) was dat geen optie. Per 14 juni is er dus ook voor hen weer subsidie beschikbaar.

 

Afval en grondstoffen centraal

De DEI+ Circulaire Economie is innovatieprojecten die een nieuwe technologie ontwikkelen voor de recycling van afval, gebruik of hergebruik, of die een pilotproject hebben voor biobased grondstoffen. Voorwaarde daarbij is wel dat er sprake is van CO2-reductie.

Je kunt dus denken aan een innovatieve techniek waarmee je afvalstoffen verwerkt tot een nieuw product, materiaal of stof. Maar ook projecten op het gebied van hergebruik van producten komen in aanmerking voor subsidie. Bij hergebruik is dus geen sprake van afval, maar wordt hetzelfde product opnieuw gebruikt voor hetzelfde doel.
Ten derde kan een pilotproject op het gebied van biobased grondstoffen mogelijk subsidie krijgen. Er moet dan sprake zijn van het vervangen van fossiele en/of minerale grondstoffen voor biobased grondstoffen.

 

Aanvraagperiode en budget DEI+ Circulaire Economie

De subsidieregeling opent op 14 juni 2021 en sluit in principe 7 januari 2022. Er is op dit moment een budget beschikbaar van ‘minimaal’ € 12,5 miljoen. De subsidie wordt vergeven op basis van het principe ‘first come, first served’.

 

Interesse in de DEI+ Circulaire Economie?

Heb je een project dat mogelijk in aanmerking komt voor de DEI+ Circulaire Economie? Onze experts hebben ruim ervaring in het aanvragen van deze subsidie. Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijk adviesgesprek.