17 december 2020

Stel, je werkt als mkb’er samen met een internationale partner aan een innovatief project. Grote kans dat je dan weleens van de Eurostars-subsidie hebt gehoord. Het populaire Eurostars-2 programma is inmiddels afgesloten. Maar omdat Eurostars-3 nog even op zich laat wachten, is er een extra openstelling. Een mooie kans voor het innovatieve mkb!

 

Voor wie is Eurostars bedoeld?

Het Eurostars-programma richt zich op mkb’ers die met een samenwerkingspartner uit een Eurostars-land* werken aan een innovatief product, proces of dienst. Om in aanmerking te komen voor subsidie via Eurostars, moet dit project in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

De deadline van deze openstelling van Eurostars ligt op 4 februari 2021.

 

Eurostars: de moeite waard!

Eurostars is geen subsidie die je ‘even’ scoort. De beoordeling vindt plaats in twee rondes. In de eerste, internationale ronde buigen drie experts zich over je aanvraag en vindt een rangschikking plaats door een jury. Scoor je hoog genoeg? Dan ga je naar de tweede ronde: een nationale indiening per deelnemend land. Dit betekent dat iedere partner in het eigen land een extra beoordeling krijgt.

Toch is Eurostars deze moeite meer dan waard. Allereerst helpt deze subsidie om je innovatie versneld op de (internationale) markt te krijgen. Daarnaast kun je in Nederland tot maximaal 500.000 euro subsidie ontvangen. Voor het mkb in Nederland geldt een subsidiepercentage van 45% voor research en 35% voor ontwikkeling. Voor het groot bedrijf is dat 35% voor research en 25% voor ontwikkeling en voor kennisinstelling 50% voor research en 25% voor ontwikkeling.

 

Interesse in het Eurostars-programma?

Is je interesse in de Eurostars-subsidie gewekt? Neem contact met ons voor een vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek. Samen met jou kijken we naar je project en je kansen. Wanneer Eurostars wellicht niet passend is, gaan we samen op zoek naar andere mogelijkheden. Ben je benieuwd hoe de Eurostars-subsidie kan uitpakken? Bekijk dan het verhaal van Leapfrog.

 

* Op dit moment nemen er 36 landen deel aan het Eurostars-programma: België, Bulgarije, Canada, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Israël, Italië, IJsland, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland.