15 juni 2021

16 juni opent de vierde en laatste ronde van Crossroads2 Sustainable Energy. Dit is een interessante regeling voor samenwerkingsverbanden in de Vlaams-Nederlandse grensregio. De focus ligt op de thema’s energie en klimaat. Voor deze ronde is nog een budget van € 843.350 euro beschikbaar. De maximale subsidie per project is € 150.000. Je hebt slechts twee weken de tijd voor een aanvraag: deze regeling sluit op 30 juni as.

 

Wat houdt deze regeling in?

De regeling CrossRoads2 Sustainable Energy is bedoeld voor innovatieve samenwerkingsverbanden met tenminste één mkb uit Zuid-Nederland (Zeeland, Limburg, Noord-Brabant) en tenminste één kmo uit Vlaanderen. Vanwege de focus op energie en klimaat moeten innovatieprojecten een doelstelling hebben die gericht is op duurzame energie, energie-efficiëntie, hernieuwbare energie of CO2 -reductie en -afvang.

De subsidieverstrekker richt zich op projecten in de ontwikkel- of in de demonstratiefase. Het gaat daarbij om kortlopende projecten, die uiterlijk 30 september 2022 afgerond moeten zijn.

 

Wat maakt CrossRoads2 Sustainable Energy de moeite waard?

Crossroads2 Sustainable Energy richt zich op een specifieke, redelijk kleine doelgroep. Wanneer je in deze doelgroep past, dan achten wij de kans hoog dat je ook daadwerkelijk in aanmerking voor subsidie kunt komen. In het verleden heeft Innovencio een goede succesratio behaald met CrossRoads subsidies. Omdat het een tenderprocedure betreft, is de kwaliteit van de aanvraag van groot belang. Pas je in de doelgroep en wil je kans maken op deze subsidie? Neem dan snel contact met ons op, zodat we meteen de eerste ronde een aanvraag kunnen doen. Onze Experts in Subsidies hebben ruim ervaring in het indienen van aanvragen op het gebied van klimaat en energie en helpen ook jouw project graag verder.