21 augustus 2018

Openstelling OPZuid 1B2

Het is voor innovatieve mkb-ondernemers weer mogelijk om innovaties te laten subsidiëren door middel van de OPZuid 1B2 subsidie. De regeling is open tot 30 november 2018. U kunt financiering krijgen als mkb-ondernemer uit Zuid-Nederland (Limburg, Noord-Brabant en Zeeland). OPZuid 1B2 heeft de doelstelling om het valorisatievermogen van het MKB te versterken waarbij een bijdrage geleverd wordt aan het oplossen van geïdentificeerde maatschappelijke uitdagingen. Aanvragen kunnen zowel individueel als in samenwerking worden ingediend. Meer informatie is te vinden op onze OPZuid pagina.

Tips voor uw OPZuid 1B2 aanvraag

Op basis van een eerder door ons geplaatst artikel en het document dat gepubliceerd is door Stimulus volgen hier een aantal tips en leerpunten voor een succesvolle OPZuid-aanvraag:

Betrek Innovencio in uw aanvraag

Aanvragen worden onderling vergeleken op basis van een aantal criteria via een tendersystematiek. Deze systematiek beloont alleen de beste aanvragen met een subsidie. De vorige ronde was Innovencio uiterst succesvol en ook deze ronde staan wij u graag bij. Een korte opsomming waarom wij u succesvol kunnen begeleiden:

Veel ervaring met OPZuid-aanvragen Wij zijn ervaren met het schrijven van subsidieaanvragen bij de afgelopen openstellingen van het OPZuid-programma. Vanwege het tenderkarakter en de grote concurrentie waardoor meer aanvragen worden ingediend dan kunnen worden toegekend, is focus op kwaliteit van groot belang. Onze aanvragen zijn hierin succesvol gebleken; we hebben een hoog slagingspercentage van de aanvragen die we indienen.

Actieve benadering van de klant De aanvraagtermijn voor OPZuid is soms relatief kort. Na een call kan de deadline al een maand later zijn. Doordat we nauw contact onderhouden met onze klanten en goed op de hoogte zijn van hun ontwikkelingen, kunnen wij een klant gericht benaderen als we zien dat hun innovatieve idee aansluit bij de criteria van OPZuid.

Innovencio helpt u bij uw aanvraag. Wij kennen de regeling, schrijven de aanvraag en zorgen na beschikking voor de juiste afwikkeling van het project. Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk de pagina over OPZuid of neem contact op!