30 april 2021

Samenwerkingsverbanden met minimaal één landbouwer kunnen vanaf 29 april subsidie aanvragen voor innovatie binnen de agrofood-sector. De regeling POP3+ is onderdeel van POP3 Brabant. Er is een budget van € 2 miljoen beschikbaar. Aanvragen kan tot en met 10 juni 2021.

 

Toegevoegde waarde en integrale duurzaamheid

De POP3+ subsidie is specifiek voor innovatieprojecten die zich richten op het ontwikkelen, valideren en verfijnen van innovaties. Daarbij is het belangrijk dat de kennis en innovatie praktijkrijp wordt gemaakt voor brede toepassing ervan in de praktijk van de landbouw en agrofood. Een innovatie moet in ieder geval voldoen aan de volgende punten:

Daarnaast moet de focus liggen op één van de onderstaande thema’s:

Het subsidiepercentage ligt tussen de 25% en 70% van de subsidiabele projectkosten. Het daadwerkelijke percentage hangt af van de activiteit, kostensoort, grootte van de onderneming en wijze van samenwerking. Het subsidiebedrag is tenminste € 100.000 en maximaal € 500.000.

 

Interesse in subsidie via de POP3+?

Wil je weten of jouw project aansluit bij de voorwaarden van de regeling POP3+? Neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek