24 februari 2021

De klimaatdoelstellingen stellen ook de veehouderij voor een uitdaging. De uitstoot van broeikasgassen moet omlaag. De overheid stimuleert innovaties op dit gebied. Vandaag opent de nieuwe regeling ‘Onderzoeken en ontwikkelen van innovatieve stalsystemen’.

Heb jij als veehouder een nieuwe techniek of maatregel bedacht om broeikasgas- of stalemissies te verminderen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor subsidie om je innovatie te onderzoeken en ontwikkelen. Voor deze regeling is het noodzakelijk dat je samenwerkt met een onderzoeksorganisatie. Je vraagt dan ook samen met deze organisatie subsidie aan.

 

Criteria van de regeling

Niet iedere innovatie is geschikt voor deze subsidie. De innovatie moet aan de volgende criteria voldoen:

RVO beoordeelt het projectplan op emissievermindering, economische kansen, dierenwelzijn en brandveiligheid, internationale vernieuwing en op weidegang voor melkveehouderijen.
In de komende aanvraagperiode mag je ook kiezen voor de ontwikkeling van een combinatie van staltechnieken en managementmaatregelen. Wanneer je al bezig bent met de ontwikkeling van een innovatie, kun je ook voor de meetfase van het project subsidie aanvragen.

 

Budget en aanvraagperiode ‘Onderzoeken en ontwikkelen innovatieve stalsystemen’

‘Onderzoeken en ontwikkelen van innovatieve stalsystemen’ heeft een totaalbudget van € 25 miljoen. De verdeling over de verschillende typen veehouderijen vind je terug op onze regelingenpagina. Je kunt de subsidie aanvragen van 24 februari 2021 t/m 4 mei 2021.

 

Interesse in de regeling?

Heb je interesse in deze regeling? Wil je een expert betrekken in de aanvraag, of onderzoek je nog of jouw project aan de criteria voldoet? Onze consultants helpen je graag verder. Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk subsidieadviesgesprek.