03 juni 2024

Investeren in de ontwikkeling van je medewerkers is investeren in je onderneming. Wil jij als ondernemer werk maken van het leren en ontwikkelen van je medewerkers? Dan kun je ook dit jaar weer in aanmerking komen voor de SLIM-regeling (Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen). Voor samenwerkingsverbanden en het grootbedrijf in de horeca, recreatie en landbouw is er een openstelling van 3 juni tot en met 31 juli 2024. In september volgt nog een ronde voor het mkb.

 

Waar is de SLIM-regeling voor bedoeld?

De SLIM-regeling is geen subsidie om de kosten voor een training of cursus te dekken. Wat kan er dan wel? SLIM financiert activiteiten die het leerklimaat in jouw onderneming bevorderen. Je kunt hierbij denken aan:

 

Voor wie geldt deze regeling?

Deze tweede openstelling is speciaal voor samenwerkingsverbanden en het grootbedrijf in de horeca, recreatie en landbouw. De derde en laatste richt zich weer op het mkb.

Er is in 2024 een budget van € 17,5 miljoen beschikbaar voor samenwerkingsverbanden. Voor het grootbedrijf is dit € 1,2 miljoen. Voor de derde openstelling is € 13,5 miljoen begroot.
De maximale subsidiebedragen en percentages zijn voor de diverse soorten aanvragers verschillend. Voor meer informatie hierover kun je terecht op onze regelingenpagina.

 

Interesse in de SLIM-regeling?

Wil je weten of jouw plan in aanmerking komt voor subsidie? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek. Wij gaan graag samen met jou op zoek naar een passende subsidie. Ook voor het schrijven en indienen van de aanvraag kun je bij ons terecht.