03 maart 2023

Ook in 2023 stelt de overheid weer subsidie beschikbaar voor Topsector Energieprojecten. RVO lichtte onlangs een tipje van de sluier op. Wat mogen we (onder voorbehoud van officiële bekendmaking) in 2023 verwachten?

 

VEKI en DEI+

15 maart opent allereerst de VEKI (Versnelde klimaatinvesteringen in de industrie). Hiervan is nu al bekend dat het budget driemaal hoger is dan in 2022: er is € 138 miljoen beschikbaar.

In dezelfde periode verwachten we een openstelling van de DEI+ (Demonstratie Energie en Klimaatinnovatie) Aardgasloze woningen, wijken en gebouwen. Er zal dan ook weer een DEI+ zijn voor projecten gericht op de thema’s:

In de tweede helft van 2023 volgt nog een DEI+ gericht op waterstof en groene chemie (GroenvermogenNL).

 

Regelingen TSE Industrie

Ook de TSE Industrieregelingen openen in 2023 weer. Dat begint met de TSE Industrie Studies en TSE Industrie O&O begin april. Hierop volgt in mei nog een TSE Industrie O&O specifiek gericht op kortlopende projecten circulaire economie.

Door middel van deze regelingen stimuleert de overheid nieuwe initiatieven die de overgang naar duurzame energie versnellen. De doelen van het Klimaatakkoord zijn hierbij leidend.

 

HER+

Op dit moment is de HER+ (hernieuwbare energietransitie) van 2022 nog geopend. Deze sluit binnenkort, maar zal in april 2023 opnieuw opengaan. De HER+ richt zich op innovaties die leiden tot

 

Interesse in subsidie via de Topsector Energieprojecten?

Wil jij met jouw innovatie bijdragen aan de overgang naar een betaalbaar, betrouwbaar, veilig en duurzaam energiesysteem? Neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek.