Voor WBSO subsidieadvies ben je bij Innovencio aan het juiste adres.

De afkorting WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingwerk. Dit is in Nederland het grootste stimuleringsinstrument. Het doel is het stimuleren van innovatie. Of het nu gaat om een technisch nieuw product, een nieuw ontwikkelde programmatuur of een fysiek productieproces. WBSO is dan het meest aangewezen instrument voor subsidie. In elke sector kunnen alle bedrijven hier subsidie aanvragen. Lees meer over de WBSO subsidie.

Afgewezen subsidie

WBSO wijst in sommige gevallen de aanvraag om subsidie af. Is dat ook in jouw situatie gebeurd? Hiervoor zijn verschillende redenen te bedenken. Soms wordt een aanvraag niet in de juiste woorden ingediend. Dit wil zeker niet zeggen dat je aanvraag echt niet in aanmerking komt voor subsidie. Neem in dit geval contact op met Innovencio en we kijken graag even met je mee. Meestal weten wij de juiste toon wel te vinden en wordt de subsidie alsnog toegezegd.

Innovencio; voor deskundig subsidieadvies

Wil je een WBSO subsidie aanvragen, neem dan zeker contact op met Innovencio. Bij ons ligt het slagingspercentage zeer hoog. Dit heeft alles te maken met onze aanpak. Kom met je idee bij ons op gesprek en samen sparren we over jouw plannen. Op deze manier komen precies de juiste vragen naar boven en kunnen we een strategische aanvraag indienen. Je hoeft absoluut niet bang te zijn dat je bij ons hoge kosten maakt. Uiteraard profiteer je bij ons van no cure no pay. We laten overigens altijd vooraf weten hoe hoog de eventuele vergoeding zal bedragen. Naast het aanvragen van de subsidie zijn wij er ook voor het begeleiden van het hele proces. Wil je meer weten? Neem gerust even contact met ons op. We hebben jarenlange ervaring in de subsidiewereld en denken graag met je mee.

Meer weten?

Waarom Innovencio betrekken bij de WBSO-aanvraag?

Innovencio laat op een aantal relevante punten licht schijnen:

  • Strategische inrichting; In de aanvraag dien je vooraf aan te geven wat de innovatie behelst. Ben je met meerdere ontwikkelingen bezig, dan is het daarom verstandig om meerdere WBSO-projecten in te dienen. Zo dekken de aanvragen je innovaties het best en haal je het meest uit de WBSO.
  • Externe ogen zien meer In een organisatie gebeurt vaak meer dan één afdeling kan overzien. Door een organisatie goed te kennen, diep te zoeken en lijntjes te leggen, blijkt er soms meer geïnnoveerd te worden dan oorspronkelijk gedacht. Die innovaties lenen zich wellicht ook voor een subsidieaanvraag.
  • Deadline bewaken voor aanleveren documenten Als de WBSO is toegekend, gelden strakke deadlines voor de belastingaangifte en de aanlevering van andere documenten, zoals urenmelding, doorgeven van bsn-nummers en beantwoording van vragenbrieven. Wij bewaken dit hele proces.
  • Aanvraag aanvullende subsidies Wij zien WBSO als een startpunt: vaak kan er naast deze basissubsidie voor jouw innovatie ook een beroep gedaan worden op een andere, aanvullende subsidie.