21 maart 2022

Doe je industrieel onderzoek naar duurzame producten en diensten? Dan kun je tot € 500.000 subsidie krijgen via TSE Industrie.

 

Vanaf april kunnen ondernemers in de industrie weer aanspraak maken op subsidie via de Topsector Energie. Voor onderzoek naar de haalbaarheid van een pilot- of demonstratieproject opent de TSE Industrie Studies. Industriële bedrijven die in een samenwerkingsverband werken aan industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling, kunnen zich richten op de TSE Industrie O&O.

 

Onderzoek de kans van slagen van een project met TSE Industrie

Klimaatinnovatie is actueler dan ooit en de industrie heeft daar een grote rol in. Naast reductie, afvang en opslag van CO2 ligt de focus ook op klimaatneutrale productieprocessen en de sluiting van industriële ketens. Wil je weten of jouw project kans van slagen heeft? Met behulp van subsidie via de TSE Industrie Studies kun je dit onderzoeken. Er zijn vier soorten studies mogelijk: 

De regeling opent 1 april 2022 en sluit 31 maart 2023 of wanneer het subsidieplafond van € 10,6 miljoen bereikt is. 

 

Onderzoek en ontwikkeling door een samenwerkingsverband

Ook de TSE Industrie O&O opent 1 april. Deze regeling richt zich op samenwerkingspartijen die industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling doen. Het doel is daarbij om goedkopere, klimaatneutrale en/of circulaire producten of diensten te ontwikkelen die uiterlijk in 2030 een eerste markttoepassing hebben. De overheid zoekt projecten binnen de volgende thema’s:

De TSE Industrie O&O sluit 17 mei. Er kan maximaal 500.000,- subsidie per project aangevraagd worden. Er is een budget van € 1,9 miljoen beschikbaar.

 

Meer kans op subsidie met een intermediair

De TSE Industrie O&O werkt via het tenderprincipe. De kwaliteit van de aanvraag kan dus van doorslaggevend belang zijn. Heb jij een goed projectplan? Innovencio zet jouw innovatieve ideeën graag om in een kwalitatief goede aanvraag. Onze duurzaamheidsexperts hebben ruime ervaring met aanvragen voor TSE-subsidies. Ook jouw aanvraag voor een Topsector Industrie Studies is bij ons in goede handen.

Neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek.